Yhteystiedot

Yhteydenotot, tilaukset ja tiedustelut

armas.hepovirta@
gmail.com

Huom. Nämä kotisivut on keskeneräiset.

Suuri osa kirjailijaesittelyistä ja myyntilistoista odottaa päivittämistä ja siirtämistä sivustolle.

Lisää kuvitusta tulossa.

Myöhemmässä vaiheessa myös puhelinkorteille oma palsta?

Kehittämisehdotuksia otetaan vastaan.
Kiitos.

Sivut avattu
Aleksis Kiven päivänä
10. 10. 2013. Suljettu täydentämistä varten, uudelleen avattu huhtikuussa 2014.

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Ostan, myyn ja vaihdan vanhat kirjat, lehdet ja postikortit - yhteydenotot sähköpostitse tai 0404435119. Kaikenlaiset tarjoukset huomioidaan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kristilliset luontokirjat. Raamatullinen luomisoppi (kreationismi) vastaan kehitysoppi (evoluutio)

2 e. MORRISON, A. CRESSY: IHMINEN EI OLE YKSIN. Tammi 1949. 93. S. K3. Kristillisen Kulttuurin Liiton julkaisuja II. Kristillisesti sävyttynyttä puhetta ihmisen kehityksestä Korkeamman Älyn vaikutuksesta puhdasta henkisyyttä kohti. Ei kristillisen luomisuskon ja ihmiskäsityksen kanssa saumattomasti yhteensulautuva teos, mutta yhtä kaikki mielenkiintoinen, aikaansa ilmentävä puheenvuoro luomisen ja kehityksen, uskon ja tieteen suhteesta. s. 32-33, 62-63, 70-71 

8 e. PÄLIKKÖ, KIMMO - SÄRELÄ, MARKKU: TAUSTAA - TEKIJÄNOIKEUDESTA MAAILMAAN. 1999. 240. Kuv. Skk. K5. "Tämän kirjan taustaa -artikkeleissa kerrotaan kehitysoppia verhoavista uskomuksista, tieteen nimissä tehdyistä huijauksista ja yleiseen tietoon toimitetuista puolitotuuksista... Kirjan artikkelit valottavat myös sitä, kuinka nuoret Suomen kouluissa pakotetaan omaksumaan kehitysopin virheelliset uskomukset tieteellisinä totuuksina."

5 e. TUULIRANTA, MIKKO: EVOLUUTIO - TIETEEN HARHA-ASKEL? Tutkielma evoluutioteorian tieteellisyydestä. Ristin Voitto 1989. 180. S. Kp. K3.

HARHAOPIT JA RAJATIETO.
Adventismi, Jehovan todistajat, Mormonismi

2,50 e. KARILUOTO, ASKO: JEHOVAN TODISTAJIEN OPPI JA RAAMATTU. Ristin Voitto 1989. 44. N. K3. "Asko Kariluoto on perehtynyt sekä Jehovan todistajien oppiin että Raamattuun. Tässä kirjasessa hän asettaa ne rinnakkain ja osoittaa, että Jehovan todistajien oppi perustuu suurimmaksi osaksi asiayhteydestään irrotettuihin raamatunjakeisiin."

4,50 e. SAARNIVAARA, UURAS: Seitsemännen päivän ADVENTISMI Raamatun ja historian valossa. Tekijän kustantama 1972. 104. N. K3.

Kirjassa "Seitsemännen päivän adventismi Raamatun ja historian valossa" Saarnivaara käsittelee adventistisen ja itse oikeana pitämänsä luterilaisen raamatuntulkinnan eroja kahden keskustelijan, Sapatti (adventismista kiinnostunut) ja Sunnuntai (luterilaisuutta edustava eli Saarnivaara itse) vuoropuhelun kautta. Kirja on adventismin arvostelua ja luterilaisuuden puolustusta. Edellisen ristiriidat osoitetaan, jälkimmäisen kohdalla ne selitetään tyhjiin tai jätetään huomiotta. Näin lukija saa näköalan kahteen voimakkaasti omia näkemyksiä ajavaan kirkkokuntaan ja tulkintamalliin. Saarnivaaran painotuksesta huolimatta ja osin sen vuoksi kirja on mielenkiintoinen.
  Uuras Saarnivaara ei onneksi esitä, kuten luterilaisten äärimmäinen siipi tekee, pelastusta pelkän kasteen perusteella, vaan tuo mukaan uskon ulottuvuuden. Saarnivaara muutti kastenäkemystään useita kertoja elämänsä aikana korjaten ja jopa julkisesti anteeksipyytäen aiempia näkemyksiä. 
  Saarnivaaran keskeisintä ja parhaiten Raamatun kanssa yhteensoveltuvaa, herätyskristillisyydessään vapaidenkin suuntien näkemystä lähenevää tulkintaa, voidaan ehkä kuvata sanoen, että kasteessa itsessään on ja annetaan pelastus, mutta: annettu lahja jää kuitenkin toteutumatta tai ei pysy ihmisessä mikäli häneltä (aikuisikään tultuaan) puuttuu elävä, tietoisesti Jeesukseen turvaava usko; pelastukseen tarvittava uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa, vaan todellisessa parannuksen teossa, joka ei ole itsensä parantelua vaan on sydämen kääntyminen Jeesuksen puoleen.

2 e. SCHNELL, W. J.: VIERAS EVANKELIUMI. Miten suhtautua Jehovan todistajiin? Ristin Voitto 1976. 6p. 27. N. K3. "Vieras evankeliumi -kirjasessa W. J. Schnell, joka itse on ollut 30 vuotta Jehovan todistaja, kertoo Vartiotorni-seuran ja Jehovan todistajien Raamatun sanomasta poikkeavasta opista ja antaa neuvoja, miten heihin tulee suhtautua - ei pakoilla ja kieltäytyä puhumasta heidän kanssaan, vaan tarjota heille puhdasta Kristuksen evankeliumia täydellisestä pelastuksesta."

3 e. ÅBERG, HERRICK: NYKYAJAN BAABELIN ORJAT. Kirjaneliö 1975. 2p. 144. N. K3. Kuusitoista vuotta Jehovan todistajiin kuuluneen Åbergin kuvaus liikkeestä, sen tulkinnoista ja menetelmistä, sekä omasta kasvustaan ulos liikkeen piiristä...

HARHAOPIT JA RAJATIETO.
Saatananpalvonta ja satanismi

4 e. AHORINTA, KEIJO: VIHAN EVANKELIUMI. Uusi tie 2003. 191. N. K3. "Mikä ajaa nuoren ihmisen vihaamaan kaikkea ja etsimään lohtua elämän pimeältä puolelta... Erityisopettaja Keijo Ahorinta on kulkenut pitkän matkan vaikeuksiin joutuneiden nuorten ja heidän vanhempiensa rinnalla. Monien todellisten esimerkkiem avulla hän kertoo, miten aivan tavallinen nuori voi kiinnostua pimeästä muotikulttuurista ja ajautua harkitsemattomiin tekoihin." Uuden tien MISTÄ ON KYSYMYS -sarja, 3.

4 e. RINNE, RIKU: VARO, VIHOLLINEN! Jumalan rakkauden pyörremyrsky on tulossa! Kuva ja Sana 1999. 243. N. K3. Takakansi

 

HARHAOPIT JA RAJATIETO.
Muut harhaopit, parapsykologia, jooga ja henkiparannus, new age

3 e. HILTUNEN, PAAVO: MATKALLA UTOPIAAN. Shirley Maclaine - ikkuna New Age -liikkeeseen. Päivä 1989. 255. N. K3.

3 e. HUIMA, LEENA: JUMALA PEILISSÄ. Uuden Ajan ihminen etsii jumaluutta. Karas-Sana 1990. 2p. 166. N. K3, lievä kosteushaitta. 76-77. Takakansi.

2,50 e. HUIMA, LEENA: VESIMIEHEN LAPSET. Mitä videosukupolven uususkonnollisuuden takana? Karas-Sana 1985. 111. N. K3.

4,50 e. MAHARAJ, RABINDRANATH R. - HUNT, DAVE: GURUN KUOLEMA. Karas 1979. 216. N. K3. "Rabi Maharaj syntyi bramiiniksi. Kolmivuotiaana hän alkoi opiskella hindulaisuutta. Hänestä tuli joogi. Häntä palvottiin guruna... Vaikuttava kuvaus nuoren hindun totuudenetsinnästä." Gurun kuolema -kirjan ensimmäinen suomenkielinen painos, englanninkielinen alkuteos ilmestyi 1975. Hyvin kirjoitettu ja vaikuttava kertomus. Erittäin hyvä evankelioiva kirja hindulaisuudesta ja New Age:sta kiinnostuneille.

5,50 e. MAHARAJ, RABINDRANATH R. - HUNT, DAVE: GURUN KUOLEMA. Karas 1983. 2p. 216. N. K3.

Myyty 3,50 e. MAHARAJ, RABINDRANATH R. - HUNT, DAVE: GURUN KUOLEMA. Karas 1983. 2p. 216. N. K3, kannet kuluneet.

6 e. MARSS, TEXE: UHATTU UUSI SUKUPOLVI. Kuva ja sana 1989. 225. Kuv. N. K3. Otteita kirjasta.

1980-luvun lopulla havahtuivat useat kristilliset kustantajat myös Suomessa - etunenässä Kuva ja Sana - varoittamaan Uuden Aikakauden "salaliitosta". Nähtiin maailmanlaajuinen, osin tarkoituksellisen suunnitelmallinen, osin aikakauden virtauksista luonnostaan muodostuva harjoitusten, symbolien ja riittien invaasio - toisintona ja jatkumona 1960-luvulla hippiliikkeen ja seksuaalisen vapautumisen myötä tapahtuneelle itämaisen mystiikan, hindulaisperäisen "henkisyyden" ja ihmistä itseään korostavan maailmankuvan soluttautumiselle länsimaiseen ajatteluun. 
  Asiasta varoittaneiden kristittyjen mielestä Uuden Aikakauden okkultistien tarkoituksena oli erityisesti lapsiin ja nuoriin tähtäävän vaikuttamisen kautta tehdä ihmiset vastaanottaviksi uuteen maailmanhallitukseen johtavalle antikristilliselle universalismille: kosmiselle henkistymiselle - globaalille tajunnantilan muutokselle, jossa ihmiskunta astuisi uudenlaiseen, parapsykologisina toimintoina ilmenevään tiedostamiseen, kokemukseen ihmisen puhtaasta jumallisuudesta.
  Marssin kirja UHATTU UUSI SUKUPOLVI on aiheesta kirjoitettujen populististen teosten ns. klassikkoita ja heijastelee monin kohdin omaa aikaansa ja sen ylilyöntejä. Kun lukija ei juutu teoksen amerikkalaistyyliseen sensationismiin ja ylikorostuksiin, voi kirja olla terveellä tavalla silmiä avaava ja hyödyllinen tietopaketti; se on nyt vielä ajankohtaisempi kuin 25 vuotta sitten. Hyvä että asiasta on puhuttu ja puhutaan - vaikka tarpeettomin ylikorostuksinkin.

2,50 e. MÄKI-TIRKKONEN, OILI: VÄKEVÄT EKSYTYKSET. Päivä 1983. 64. N. K3. ”Taiteilija-professori Oili Mäki on Lausannen taideakatemian jäsen ja maailman tunnetuin suomalainen tekstiilitaiteilija. Hän etsi totuutta kaikkialta ja löysi sen uudestisyntymisessä, Jeesuksessa Kristuksessa.”

5 e. PROVSTGAARD, INGERLISE: KAUKO-OHJATTU. Päivä 1988. 86. Skk. K4. Nuoren tanskalaisen opettajan sotkeutuminen ufo-ilmiöön ja sen takana oleviin voimiin heilurin ja automaattikirjoituksen kautta sekä dramaattinen vapautuminen. Kirjan loppuosassa hyvää opetusta kristillisyyden suhteesta parapsykologiaan; valkoinen ja musta magia tulevat samasta lähteestä, demonit toimivat kaiken noituuden, myös henkiparannuksen "hyvän voiman" takana.

 

 

 

Adventismi

Henkilökohtainen näkemykseni adventismiin

Tässä muutamia adventisten teoksia niille, jotka katsovat voivansa niitä lukea ja niille, jotka haluavat tietoa liikkeen opetuksista.

 

2 e. ANGERVO, O.: SUURIA TAPAHTUMIA PIENESSÄ MAAILMASSA. Mitä nykyisissä tapahtumissa todella tapahtuu? Aikain Vartija 1947. 5p. 270. Kuv. Skk. * . K3. 

3,50 e. WHITE, ELLEN G.: SUURI TAISTELU. Kirjatoimi 1993. 445. N. K3, erittäin siisti.

3,50 e. WHITE, ELLEN G.: SUURI TAISTELU. Kirjatoimi 2005. 7p. 445. N. K4.

3 e. WHITE, ELLEN G.: SYDÄMEN PUHTAUS. Vakava kehotus äideille. Kansainvälinen S. P. A. uskonpuhdistusliike 1937. 82. N. K2. White ottaa kantaa ja antaa neuvoja seurusteluun, avioliittoon, lasten ruokintaan yms.

 

Kaikki, jotka haluavat, voivat valita elämän. He voivat karttaa syntiä ja löytää ilonsa vanhurskauden ja totisen pyhyyden tiellä ja tulla palkituiksi iankaikkisella elämällä Jumalan ikuisessa valtakunnassa.
  Jos he valitsevat turmeluksen tien, saastuttavat omat ruumiinsa ja tekevät itsemurhan, niin voivat he tämän tehdä, mutta heidän täytyy muistuttaa itselleen tutkivaa tuomiota ja että heidät tuomitaan tekojensa mukaan, jotka ovat kirjoitetut taivaan kirjoihin. Mikä hirveän saastainen heidän salaisien ajatustensa ja alhaisten tekojensa luettelo tullaan avaamaan heidän eteensä. Tuomio langetetaan heidän päälleen ja heidät jätetään Jumalan kaupungin ulkopuolelle, jumalattomien ja uskottomien kanssa surkeasti hukkumaan.
  Nyt on valmistuksen aika. Ei kenenkään pidä odottaa, että Jumala ilman hänen ponnistuksiaan tekisi työn ja valmistaisi häntä. Heille on jätetty "vanhurskauden työn" suoritus ja kaikki oikeus, jonka he voivat tehdä tänä lyhyenä armonaikana, että heillä voisi olla puhdas luettelo taivaassa.
( E. G. White, Sydämen puhtaus, s. 26 )