Yhteystiedot

Yhteydenotot, tilaukset ja tiedustelut

armas.hepovirta@
gmail.com

Huom. Nämä kotisivut on keskeneräiset.

Suuri osa kirjailijaesittelyistä ja myyntilistoista odottaa päivittämistä ja siirtämistä sivustolle.

Lisää kuvitusta tulossa.

Myöhemmässä vaiheessa myös puhelinkorteille oma palsta?

Kehittämisehdotuksia otetaan vastaan.
Kiitos.

Sivut avattu
Aleksis Kiven päivänä
10. 10. 2013. Suljettu täydentämistä varten, uudelleen avattu huhtikuussa 2014.

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Varsinaisesti innostuin postikorttien keräilystä keväällä 2014 kiinnostuessani enemmänkin vanhoista romanttisista pariskunta- ja lapsi-aiheisista korteista, joita olin silloin tällöin muun keräilyn ohessa ostellut. Kesä-heinäkuussa keräilykärpänen puraisi pahemman kerran, ensin tuli hankituksi hengellistä ja romanttista aihetta, ja sitten muutakin. Nälkä kasvaa syödessä. Kahden kuukauden sisällä kortteja tuli hankituksi satamäärin.

 "Gottvertrauen - Lindberg pinx"  Saksalainen valokuvakortti tekijä tuntematon 3610/1, kääntöpuoli

Postikorttien keräileminen on halpa ja mielekäs harrastus. Vanhoja kortteja on edelleenkin liikenteessä kohtalaisesti ja niitä kannattaa kerätä talteen nyt kun niitä vielä on saatavissa. Kortit kertovat historiasta paitsi kuva-aiheidensa myös postimerkkien ja leimojen, joskus myös lähettäjiensä kirjoittamien viestien kautta:

Postikortit elävät (aasinsiltoja historiaan ja takaisin)

Keräilyn voi rajata käsittelemään tiettyä aihetta, esim. sota-aiheiset tai paikkakuntaa koskevat kortit, tai sitten voi kerätä laajalti tietyn aikakauden kortteja, esimerkiksi 1920-luku tai omana syntymävuonna kulkeneet! 

Itse kerään ensisijassa hengellistä aihetta, romanttista aihetta, paikkakuntakortteja erityisesti Pori ja Ulvila, sekä itsetehtyjä tai teetettyjä kortteja kotimökeistä, sukujuhlista yms. Lisäksi muun muassa sota-aihe ja pasifistiset kortit, muut propagandakortit, mainoskortit sekä erikoisuudet. Satunnaisesti myös huumoriaihe ym. Korttien pitäisi olla lähetettyjä ja mielellään merkit tallella, hengellisessä ja romanttisessa käy myös kulkemattomat. 1940-lukua tuoreempia kortteja en ole juurikaan ostanut paitsi paikkakunta-aiheessa.

Hengelliset kortit   Romanttinen aihe   Suomi   Postikortteja eri aihealueilta  

Hyviä sivuja postikorteista ja -merkeistä

Postimerkeistä:
Suomi 1856-1962 postimerkkiluettelo (hyvä!)  Merkkihaku 1856-2012
Suomalaisia leijonamerkkejä  Svenska frimärken 1945-1979
Suomen filateliapalvelu

Itä-Karjalan sotilashallinnon merkit:
Itä-Karjalan posti 1941-1944 (V-P. Sevón)

Leimoista: 
Leimoista   Rivileimoja   Erikoisleimat   Luovutettu alue + Erikoisleimoja

Ehiökorteista (hieno sivu)  Vapaakirjeistä (Mikael Collanin sivu)

Postikortin historiaa: 
Historiaa  Rakas Postikortti  Mikä on postikortti?  Postikortti (Wikipedia) 

Sortokauden kortit  
Postimuseon filateeliset harvinaisuudet  

Netti- ja huutokaupat:
Merkki-Albert (paljon paikkakuntaa keräilijähinnoin)  Käpylän merkki
Borg  Hyvinkään postimerkkikerho  askonkeräily  Systeemi  Huuto
oldpostcard(USA)  Gibbons  Webstore  shoppaloss  eBay  KareliaStamps

Blogeja: Filateliasta ja keräilystä  Hienot Malli1930 -sivut !  Prikon blogi

Loistavia esimerkkejä rajatusta kohteesta, paikkakunta-aihe:
Jarmo Nousiainen: Entisaikojen Iisalmi   Akin keräilysivut (Hausjärvi) 
Vykort från Göteborg, Långedrag och Saltholmen, Majorna ym.

Ruotsalaista paikkakuntaaLeopolds Antikvariat  Jarnlingsin kokoelma
Tanskalaisia kortteja  Tanskalaisia kortteja 2  Venäläisiä kortteja:
kortti- ja julistepropagandaa ja lisää samaa & joulua + tunturisuden joulu
American patriotism on postcards sarahfrisk Fourth of July cardcow 

Eesti-filatelistien erikoisuudet (Viron merkkejä ja kortteja)

Postimerkkien aihekeräilystä esimerkkinä hieno Luther-kokoelma

Suomen Nuorisofilatelistiliitto ry:n linkkikirjasto (hyvä!)

Postikorteista II

[ tulossa ]

Postikorteista I

Kännykkä- ja nettikulttuuri on "tuhonnut" monta hienoa asiaa. Kuka enää lähettää kortteja? Katoavana kansanperinteenä postikortit ovat mielenkiintoinen, osin hauskakin muistutus siitä miten elämä ennen (vanhana hyvänä aikana kun ei ollut antibioottia ja kuoltiin pieniinkin tulehduksiin) oli olennaisesti parempaa. Lue

Löytöjä kirjojen välistä ja kirppikseltä

Eräällä kotimaan kesäkierroksella ystäväni tankatessa autoa pistäydyin huoltoaseman vieressä sijaitsevalla kyläkirppiksellä, tai ehkä kyseessä oli osto- ja myyntiliike, missä bongasin hyllyllä kenkälaatikollisen vanhoja kortteja. Postikortit näyttivät mielenkiintoisilta, ja mielestäni ikäänsä nähden edullisilta. Minulla tosin ei ollut käsitystä vanhojen korttien arvosta.

Poimin laatikosta nipun Venäjän vallan alaisessa Suomessa kulkeneita kortteja 1900-luvun alkuvuosilta. Ennestään minulla oli jonkin verran kirjojen välistä löytyneitä kortteja, joista osan olin tietysti jo hukannutkin tai jättänyt kirjojen väliin myydessäni ne eteenpäin. Nyt mieleeni tuli että postikorttejakin voi keräillä.

Pari vuotta myöhemmin löysin jostain, kirjojen välistä tai ostin kirpputorilta, kulkemattoman vanhan kortin: Gottvertrauen - Lindberg pinx. Minulla kun oli samasta aiheesta 1930-luvulla maalattu öljyvärityö, jota oli käytetty seurakunnan alttaritauluna. Ja sitten sain ystävältä vanhan painokuvan aiheesta. Keräilytapahtumasta löysin vielä valokuvaversion samasta aiheesta. Tätä kautta ryhdyin keräämään hengellistä (kristilliset) postikorttiaihetta. 

Kultaomenan kotisivuja tehdessäni (2007-2013) laitoin sivuille muutaman kuvan myös pienestä korttikokoelmastani. Sivujen avaaminen viivästyi keskeneräisyyden vuoksi, ja vasta lokakuussa 2013 avasin sivut yleisölle ja asiakkaille, palvelemaan kirjallisuudesta kiinnostuneita. 

Varsinaisesti innostuin postikorttien keräilystä keväällä 2014 kiinnostuessani enemmänkin vanhoista romanttisista pariskunta- ja lapsi-aiheisista korteista, joita olin ostellut silloin tällöin muun keräilyn ohessa. Kesä-heinäkuussa keräilykärpänen puraisi pahemman kerran, ensin tuli hankituksi hengellistä ja romanttista aihetta ja sitten muutakin. Nälkä kasvaa syödessä. Kahden kuukauden sisällä kortteja tuli hankituksi satamäärin.

Kortteja lajitellessa huomasin haalineeni joitain, joita minulla oli jo ennestään, ja etten minä muutenkaan kaikkea tarvitse. Siksi osa kokoelmani korteista on nyt myynnissä. Korttien lajittelu ja skannaus on luonnollisestikin kesken, koska kirja- ja korttihankintoja tulee edelleen tehtyä ja niidenkin ulkopuolella on mielenkiintoista(kin) elämää. Sivuja päivitetään ja kortteja lisätään aikataulun puitteissa.

(29.7.2014)