PALJOUSALENNUKSENI kioskikirjallisuudesta ja sarjakuvista: Ostaessasi kioskikirjallisuutta ja/tai sarjakuvia 10 kpl. maksat enintään kahdeksasta (vähintään 2 edullisinta ilmaiseksi, tapauskohtaisesti isompikin alennus).

Tarjous koskee yksittäisiä lehtiä ja pokkareita. Paketeista oma alennus.

AKU ANKKA. Irtonumerot

Muu Disneyn tuotanto - taskukirjat ym. - katso täällä

10/1978 (8.3.78) Mm. Aku Ankka "Helmenpyynnissä". Hessu "Ilmojen huimapää". Roope-setä "Perillisten tulikoe" ?/?. K4 2,20 e
15/1978 (12.4.78) Mm. Aku Ankka "Kielletty laakso" 1/4. K3 0,90 e
16/1978 (19.4.78) Mm. Kielletty laakso 2/4. K3 0,90 e
17/1978 (26.4.78) Mm. Toivesarja "Kolme pientä porsasta". Kielletty laakso 3/4. K3 1,10 e
19/1978 (10.5.78) Mm. Toivesarja Hessu "Naamiaiset". Aku Ankka "Avaruusvelhon vankeina". K3 1,20 e

Aku Ankka. "Paketit"

Kolmen paketin ostajalle 0,50 e ALENNUS
Neljän paketin ostajalle 0,80 e ALENNUS
Viiden paketin ostajalle 1,20 e ALENNUS
Seitsemän paketin ostaja maksaa kuusi (edullisin seitsemästä ilmaiseksi)
Yhdeksän paketin ostaja maksaa seitsemän! (kaksi edullisinta ilmaiseksi)

AKU ANKKA -lehtiä varastossa, laitetaan elo-syyskuussa 2015, tulossa yksittäisiä numeroita sekä "paketteja", muun muassa 1960-luvun lehtiä
 

AKU ANKKA -LEHDEN SISÄLLÖSTÄ

[keskeneräinen]

Augustus Ankka ja Viikingit -tarinassa (Aku Ankka XX-XX) yhdistyy kaksi erityisen suosittua ja Aku Ankassa usein käytettyä aihetta, viikinki-aihe ja ritari-aihe. Voimasuhteiltaan Sorsalinnan käskynhaltijan Augustus Ankan eli Aku Ankan ja Harald Harmaaparran kaksintaistelu tuo mieleen Daavidin ja Goljatin yhteenoton.

Ritarillinen Augustus ei tosin puolusta Israelin kunniaa eikä kansakuntansa olemassaoloa vaan Iines Ankkaa, ja toisin kuin Daavid hän ei voita ylivoimaista vastustajaa rohkeudellaan, neuvokkuudellaan tai Jumalan avulla, vaan kömpelyyttään ja sattumalta. Kertomuksen lopussa Aku herää ja huomaa nähneensä unta.

Viikinki- ja ritarimaailmojen lisäksi usein käytettyjä tapahtumapaikkoja ovat antiikin Kreikka, mystinen Tiibet ja Himalaja sekä kaikenlaiset salaiset ja kadonneet maailmat kuten Atlantis ja Shangri-La. Näissä ympäristöissä ankkojen on mahdollista kohdata mielikuvituksellisia olentoja: yliluonnollisia voimia omaavia joogeja, lumimiehiä ja yksisarvisia.

Roope Ankka sai oman lehden kun Roope-Sedän taskulehti alkoi ilmestyä. Taskulehden ensimmäistä numeroa mainostettiin Aku Ankan takakannessa 10/1978. Roope Ankan 35-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi julkaistiin Carl Barks'in mietteitä luomuksestaan otsikolla "Erään visukintun anatomia" (Aku Ankka 48/1982). 

Aku Ankka ja Roope-Setä -lehtien sekä Aku Ankan taskukirjojen välityksellä lapset ovat saaneet tutustua paitsi viikinkeihin ja ritareihin myös ufoihin ja taikuuteen. 1970-luvun hypnoosibuumia ja käsitystä toisen orjuuttamisesta hypnoosin avulla käsiteltiin Aku Ankka -lehdessä hauskan ironisesti. Ajatus hypnoosin vaikuttavuudesta joka tapauksessa syöpyi lasten mieliin. 

Aku Ankkaan jo 1950-luvun alussa tulleen Karhukoplan syrjäytti Roope Ankan pahimpana vihollisena noitaneiti Milla Magia. Aku Ankkaan 60-luvulla tullut Milla oli aluksi taikuudesta kiinnostunut ja sitä jonkin verran hallitseva ankkaneiti, mutta nopeasti hänestä kehitettiin varsinainen noitahahmo, josta sitten tuli Roope Ankan arkkivihollinen. Hidasälyisiin ja tunaroiviin rosvoihin verrattuna Milla oli vaarallinen pakkaus. Hänen elämäntehtävänsä oli siepata Roopen onnenkalu, tämän ensimmäinen kolikko. Kolikon sulattamalla Milla valmistaisi amuletin, jolla saisi kaiken muuttumaan kullaksi. 

Milla Magian noituuksia - loitsujen ohella muun muassa lumoavan parfyymin käyttö - seurattiin mielenkiinnolla 1960-luvulta 80-luvun alkuun, minkä jälkeen noitaneidin ilmestyminen harveni. Milla Magian hompsuisempi ja kömpelömpi versio, noitakollega Matami Mimmi, on käyttänyt taikavoimiaan hyväänkin ja on vuosien varrella muuttunut yhä kiltimmäksi, jopa estäen Karhukoplaa rikosten poluilta.

Mikki Hiiren vastustaja Musta Pekka kuvasti aikaansa, ja hahmon ulkonäkö koki vuosien varrella muutoksia, niin kuin kaikki Disneyn varhaiset ja myöhemmätkin hahmot. Mustan Pekan jälkeen Hiirelle kehitettiin parempia vastustajia, muun muassa mystinen Mustakaapu, joka liikkui kuin aave ja jota tuskin koskaan saatiin kiinni itse teossa.

Mikki Hiiren kiinnostavimpiin ystäviin kuuluu ulkoavaruudesta - tai kaukaa tulevaisuudesta - saapuva "tulevaisuuden ihminen", Eka Vekara (engl. Eega Beeva). Eka Vekaran ensiesiintyminen oli vuonna 1947 tarinassa "The Man of Tomorrow". Superälykäs Vekara pukeutuu lannevaatteeseen, on allerginen rahalle, syö pieniä naftaliinipalloja ja hänellä on vaaroja aistiva koira Pflip. Eka Vekara esiintyy lähinnä taskukirjojen mystissävyisissä Mikki Hiiri -dekkareissa. Vekaran ruokavalio on sittemmin myös suomalaisessa sarjakuvassa korjattu kumkvateiksi, sitrushedelmiksi, mitä ne alkuperäisissä sarjoissa ovatkin. 

Suoranaisten vihollisten lisäksi henkilöillä oli myös kilpailijoita. Kroisos Ankka ja Kulta-Into Pii kilpailivat Roope Ankan kanssa menestyksestä. Aku Ankan huono-onnisuuden dramatiikkaa korosti Hannu Hanhen hyväonnisuus - kaiken lisäksi tämä oli Akun mielitietyn kilpakosija ja siinäkin puuhassa usein veti pidemmän korren. Kontrastia toivat myös hahmojen alter egot. Vähä-älyinen Hessu Hopo (jonka kanssa Helunan suosiosta kilpaili Polle Koninkaulus) muuttui taikapähkinöiden avulla supermieheksi. Myöhemmin Akun kohdalla muutos hiottiin huippuunsa: jos Hessu vielä Superhessunakin säilytti luonteenlaatunsa ja oli supersankarin parodia, Akun muuttumisessa Taikaviitaksi on esikuviensa Teräsmiehen ja Batmanin glamouria.

kansi 27 / 84 kansi 42 / 84

VALOKUV. 5/79 s. 18 - 19

Äänestyksestä..........

Disneyn hahmot ovat vierailleet myös toistensa tarinoissa. Pikku Hukka -sarjakuvassa "Trullisusi" vierailivat Lumikin seitsemän kääpiötä (Aku Ankka 5/1979). "Pikku Hukka opettelee pahaksi" -sarjakuvassa Pikku Hukkaa auttoi Pikku Hiawatha (Aku Ankka 10/1982). 

Hahmojensa markkinoinnissa Disney oli edelläkävijöitä. Piirroshahmojen suosio ei johtunut yksistään huippukäsikirjoittajien ja -piirtäjien luomista animaatioista ja sarjakuvista, vaan näiden kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä. Tuotteiden myynti tarpeita ruokkivilla mielikuvilla oli tarkkaan harkittua. Kaikki soveltuvat tarpeet pyrittiin huomioimaan. Markkinoille tuotettiin karamelleja, purukumia, jäätelöä ja keksejä - koululaukkuja, vaatteita ja jopa laastaria. Itse muistan lapsuudestani 70-luvulta muun muassa salmiakin makuisen purukumin, jonka mukana tuli ihoon kiinnitettävä tatska.

Kts. myös AKU ANKAN HISTORIA