Yhteystiedot

Yhteydenotot, tilaukset ja tiedustelut

armas.hepovirta@
gmail.com

Huom. Nämä kotisivut on keskeneräiset.

Suuri osa kirjailijaesittelyistä ja myyntilistoista odottaa päivittämistä ja siirtämistä sivustolle.

Lisää kuvitusta tulossa.

Myöhemmässä vaiheessa myös puhelinkorteille oma palsta?

Kehittämisehdotuksia otetaan vastaan.
Kiitos.

Sivut avattu
Aleksis Kiven päivänä
10. 10. 2013. Suljettu täydentämistä varten, uudelleen avattu huhtikuussa 2014.

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Hengellisiä kirjailijoita ja muita kristillisen elämän vaikuttajia

Merkittävimpiä suomalaisia hengellisen elämän vaikuttajia
         A-J
         K-O
         P-Ö

Merkittävimpiä ulkomaisia hengellisen elämän vaikuttajia
         A-F
         G-L
         M-R
         S-Ö

Muita suomalaisia uskonnollisia/hengellisiä vaikuttajia 
         Evankelisluterilainen kirkko
         Vapaat suunnat
         Erityisesti helluntailaisia
         Erityisesti vapaakirkollisia

Muita ulkomaisia uskonnollisia/hengellisiä vaikuttajia

 

Hengellinen merkittävyys on aina osittain tulkinnallinen kysymys. Älä siis loukkaannu jos listasta ei löydy omaa nimeäsi ja/tai muita henkilöitä joita pidät ihmiskunnan tärkeimpinä vaikuttajina...

Vain Jumala taivaassa tietää millaista kenenkin elämä on ollut todellisuudessa eli suhteessa Jumalaan itseensä. Millaista surua tai iloa Hän on saanut kokea yhteydessä tähän ihmiseen, millainen vaikutus ihmisen rukouksilla on ollut hengen maailmassa, kuinka hän on antanut Jumalan toimia kauttaan? Mitä hengellistä hedelmää näiden ihmisten työ ja muisto on tuottanut ja tuottaa?

Listan henkilöitä en ole valinnut tai jättänyt valitsematta ainoastaan sen mukaan mikä minun mielestäni on hengellisesti tärkeää - tai  jättänyt valitsematta sen mukaan, mikä mielestäni on toisarvoista uskonnollista puuhastelua - vaan myös yleisesti arvioiden. Merkittävä vaikutus ei välttämättä tarkoita merkittävää hengellisessä mielessä - se jää todella Jumalan arvioitavaksi. Joitain liberaaliteologeja ja muita raamatullisten totuuksien kieltäjiä voidaan pitää merkittävinä, koska heidän ajatuksillaan on ollut kauaskantoista vaikutusta esimerkiksi luterilaisen kirkon nykytulkintojen muotoutumiseen. Tällaiset vaikuttajat - joiden vaikutus mielestäni on enemmänkin negatiivinen - olen jättänyt vähemmälle, mutta heitäkin listasta löytyy.

Henkilöesittelyt rakentuvat aikatauluni puitteissa joten läheskään kaikkia edes tunnetuimpia vaikuttajia en ehdi enkä puutteellisen tietämykseni vuoksi kykene koostamaan. Toivottavasti näistäkin elämänkertatiedoista on hyötyä historiallisen perspektiivin rakentamisessa, ja antavat jonkinlaista ajattelemisen aihetta, auttaen pysähtymään itse todellisuuden eteen, etsimään Jumalan läsnäoloa ja tuntemista, että se, mikä Hänen mielestään on merkittävää ja tärkeää, saisi elämässämme toteutua: että Hän saisi antaa meille anteeksi ja puhdistaa sisintämme ja ajatusmaailmaamme, missä tahansa tilanteessa ja tilassa tänään olemmekin.

Uskon että tärkeintä tässä elämässä on vilpitön, rehellinen suhde Jumalaan. Kun suhde Jeesukseen on ehyt (kokonaisvaltaisesti Häneen turvaava) on sillä vaikutuksensa myös ympäristöön, muuttuneen elämän ja rukousten kautta:

"Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle."
2.Aik.16:9.

Jokainen ihminen on Jumalalle tärkeä. Jokaisella elämällä on merkitys.