Leo Meller

3 e. HENGEN VALLANKUMOUS. Raportti karismaattisesta uudistusherätyksestä ajassamme. Kuva ja sana 1972. 176 + kuvaliite. N. K3, kulumaa. 18-19, 20-21, 22-23, 24-25, 78-79, kuva, 81, 82-83, 84-85, takakansi

3 e. JEESUS VOI! Kuva ja sana 1982. 96. N. K3.

XXX JEESUS-LAPSI. Kuva ja sana 1963

4 e. KANSAKUNNAN KOHTALONKYSYMYKSET. Kuva ja sana 1980. 275. N. K4. Mellerin kannanottoa muun muassa aborttikysymykseen ja naispappeuteen. Takakannesta:

Leo Meller on tunnettu ja kiistelty julistaja suomalaisen kristillisyyden kuvioissa. Hänen kannanottonsa koskettavat uskonnollisen yhtä hyvin kuin yhteiskunnallisen elämän alueita. Suomen Kuvalehden mukaan hän on yksi maamme sadasta vaikuttajasta - ateistisen ja vasemmistolaisen lehdistön mukaan hän taas on vaara kansalliselle tulevaisuudelle - ja eräiden liberalististen Israelin ja vaikkapa marttyyriseurakunnan asiaa paheksuvien kirkonmiesten mielestä hänet on vaiennettava Suomen kirkon saarnatuoleista. Leo Melleriltä on pyydetty, vaadittukin kannanottoja niihin keskusteluihin joita lehtien palstoilla on käyty hänen toimintansa ja hänen henkilökohtaisten näkemystensä tiimoilta... Tämä kirja on vastaus niin arvostelijoille kuin ystävillekin. Tekijä uskoo, että alkaneena vuosikymmenenä Suomen kansa seisoo kolmen suuren kohtalonkysymyksen edessä. Tämä kirja on jakautunut kolmeen osastoon samaisten kohtalonkysymysten mukaisesti. Ne ovat: Laki ja yhteiskunta, Ketä kirkko kuuntelee, Taivaan ja maan kadotessa - mitä jää jäljelle.

2,50 e. KUOLEMASTA ELÄMÄÄN. Ralph Hartin vavahduttava elämäkerta. Ristin sanoma ry. 1966. 83. Kuv. N. K3, esilehti repäisty pois, muuten erittäin siisti. Suomenkielinen lyhennelmä Mellerin toimittamasta englanninkielisestä teoksesta From the Jaws of Death to Miracle Ministry. Kuvituksena kolme sivua amerikkalaisia lehtileikkeitä Hartin ihmeparantumisesta. Takannesta:

Maailmankuulu herätyssaarnaaja Ralph Hart Yhdysvalloista tunnetaan Tommy Hicksin työn jatkajana meillä ja muualla... Tässä elämäkertateoksessa Ralph Hart paljastaa suomalaiselle lukijakunnalle järkyttäviä vaiheita elämänsä kulusta... KUOLEMASTA ELÄMÄÄN ilmestyy saman aikaisesti suomen- ja englanninkielisinä painoksina.

2,50 e. ONKO JUMALALLA ASIAA? Kuva ja sana 1985. 70. N. K3.

6 e. RAHA JA RAAMATTU. Kuva ja sana 1989. 248. Kuv. N. K4. Takakansi.

7 e. ROCK. Kuva ja sana 1986. 160. Kuv. N. K4. Takakansi.

3 e. VIIDAKON KADONNUT KANSA. Kuva ja sana 1963.

Meller tuotti Suomessa vierailleen, entisistä hipeistä koostuneen The Sheep -yhtyeen levyn: "The Sheep - Karitsat. Jeesus-rock" (1972). Nykymittapuun mukaan kappaleet ovat melodisuudessaan varsin kevyttä rockia, vain parissa kappaleessa on raskaampia ja psykedeelisiäkin vaikutteita, joissa liiankin selvästi kuuluu jäsenten tausta. Noin kymmenen vuotta myöhemmin Mellerin kanta kristilliseen rockiin oli jo aivan toinen, osittain ehkä David Wilkersonin ja joidenkin muiden kristillisten auktoriteettien vaikutuksesta. 
  Mellerin ROCK -kirja kuuluu Amerikan fundamentalistipiireistä alkunsa saaneeseen ja 1980-luvun alussa myös Suomeen levinneeseen buumiin, jossa pyrittiin paljastamaan "rock-musiikin saatanallisuus"; ensisijassa tulilinjalle joutuivat heavy-yhteet, sitten kaikki nopearytminen ja jopa gospelrock. 
  Totta onkin, että kristillisen uskon tulisi vaikuttaa kaikkeen elämiseen - kristityn halu kuunnella selkeästi maallista musiikkia on huonosti perusteltavissa ja kyseenalaista, ei ainoastaan rockin vaan yhtä paljon myös tanssi- ja iskelmämusiikin saralla... 
  Gospelrock jakaa edelleen mielipiteitä myös niiden keskuudessa, jotka suhtautuvat negatiivisesti maalliseen musiikkiin. Musiikillisesti rock kuitenkin on vain tyylilaji muiden joukossa ja sinällään soveltuva hengelliseenkin musiikkiin. Ratkaisevaa on esitetyn musiikin ja sanoituksen tyyli ja sisältö, ns. white metal äärimuodoissaan ("kristillinen örinäheavy") voidaan hyvin tuomita, mutta melodisempi rock tuskin on tuomittavampaa kuin tangon tai humpan tahtilajiin ja tyyliin esitetty hengellinen musiikki.
  ROCK -kirja edustaa 1980-luvun aktiivikristittyjen rock-kritiikkiä. Monilta osin se on puhuttelevaa ja pohdinnan arvoista kannanottoa edelleenkin.