TAMMEN HOPEINEN JA KULTAINEN SARJA
Kultaomenalla myynnissä:

Hopeinen sarja

6 e. PIKKUVEIKKO. Kuvitus Eloise Wilkin. Suomenkielinen teksti Marjatta Kurenniemi. Tammi 1975. 2p. [24]. K3, erittäin siisti. Hopeiset kirjat 40. Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi Tammen kultaiset kirjat sarjassa 1964 (Kultaiset kirjat 115).


  [ kuva ]

Tammen hopeista ja kultaista sarjaa voi etsiä myös seuraavista :

Antikvaari   Antikka   Finlandiakirja   Antikvariaatti   Menec   Huuto.net

Tammen kultaiset ja hopeiset kirjat

Tammen kultaiset kirjat -sarja alkoi ilmestyä vuonna 1952, jolloin julkaistiin viisi kirjaa. Seuraavana vuonna sarjassa ilmestyikin jo 10 kirjaa.

Viidentoista ensimmäisen joukossa oli yksi Richard Scarryn kuvittama (Atte Ankka ja hänen ystävänsä, Kultaiset kirjat nro 4) ja peräti kuusi Walt Disneyn tarinaa. Richard Scarry lukeutuu sarjan suosituimpiin tekijöihin.

Suurin osa sarjan 1950-1970 luvuilla julkaistuista kirjoista on ajan saatossa tärveltynyt pienten lukijoidensa käsissä lukukelvottomaan tai ainakin varsin kuluneeseen kuntoon. Siistikuntoiset 1950- ja 60-luvun ensipainokset ovatkin haluttuja kohteita keräilijöille. Lapsille suunnattu hieno sarja kiinnostaa aikuisia keräilijöitä, erityisesti niitä aikuisia joiden mieliin kertomukset palauttavat oman lapsuuden tunnelmia, muistoja. Kirjoista on otettu onneksi myös uusia painoksia, niin että kauniisti kirjoitetut ja kuvitetut teokset tarjoavat lämminhenkisiä elämyksiä jo kolmannelle, neljännelle sukupolvelle.

1962 alkoi Kultaisten kirjojen rinnalla ilmestyä Hopeiset kirjat -sarja. Ja vielä 1960-luvun lopulla alettiin julkaista Tammen isot kultaiset kirjat sarjaa, jonka teoksista suurin osa on Richard Scarryn tekemiä.

TAMMEN KULTAISET KIRJAT ilmestymisjärjestyksessä [laitetaan kun ehditään] TAMMEN ISOT KULTAISET KIRJAT ilmestymisjärjestyksessä [laitetaan kun ehditään] TAMMEN HOPEISET KIRJAT ilmestymisjärjestyksessä [laitetaan kun ehditään]