Hengellinen taidekirjallisuus

6 e. YAVARI, BIRGITTA: ON RAKKAUS. Karas-Sana 1974. [90]. S. ** . Kp. K3. Sivuissa ei numerointia. X, X

 

¤ ¤ ¤    ¤ ¤ ¤    ¤ ¤ ¤

Yavari, Birgitta

Ruotsissa vuonna 1944 syntynyt Birgitta Yavari on tunnettu kuvataiteilija, kirjailija ja lauluntekijä. 

Yavari opiskeli taidetta Los Angelissa ja New Yorkissa 1964-66. Hän sai nimeä muotipiirtäjänä ja naistenlehtien kuvittajana. Uskoon tultuaan hän lopetti joksikin aikaa taiteentekemisen ja keskittyi mm. evankeliointiin. Hippiherätyksen ja Jeesus-kansan innoittamana Yavari antoi lahjansa Jumalan käyttöön ja alkoi uudelleen maalata. Pian tämän jälkeen hän muutti Israeliin ja on asunut siellä vuodesta 1973.

Taidekirjoissaan Yavari yhdistää maalausta, valokuvia ja tekstiä. Hänen ensimmäinen taidekirjansa Det finns en kärlek ilmestyi 1972 (suom. Rakkaus on, 1974). Kirjan saatesanoissa hän sanoo:

Tämä kirja sai alkunsa mm. siitä että kohtasin Jeesuksen. Ja koska valo oli tullut pysyäkseen, halusin tehdä kirjan, joka välittäisi muillekin jotakin siitä rakkaudesta jota maailma ei voi antaa - joka olisi ylistyslaulu ja kiitos Jeesukselle, osa siitä Jeesus-liikkeestä joka etenee halki maailman.

Keräsin kirjaani kaikenlaista viime vuosina tekemääni. Vanhat kuvani saivat Raamatusta ja muista sitaateista uutta ulottuvuutta - aivan samoin kuin koko elämäni oli muuttunut.

Mukana on vaikutelmia Israelista, kirjeitä ja mietteitä, runoja, lauluja ja sävelmiä. Piirroksillani, maalauksillani, valokuvillani ja koosteillani haluan kertoa miten olen kokenut ilosanoman. Ota näistä se mikä sinua koskettaa ja panee liikkeelle, kuuntele sitä mikä puhuu juuri sinulle kuvina, sanoina tai sävelinä. Jumala on maailmankaikkeuden suurin taiteilija. Hän tahtoo saada yhteyden sinuun.

"Kauneus ja Jumalan lohdutus korjaa särkyneet sydämet"

Birgitta Yavari ja Rakkauden liiton kuvat, tv7 27.9.2009 (kesto 14:33)

"Jumalan sydämenlyönnit ja maailman pulssi tuntuvat Jerusalemissa vahvemmin kuin kenties missään muualla. Herran odottaminen ja toivo rauhasta syntyivät täällä. Jos olet kutsuttu Jerusalemiin olet kutsuttu kärsimään. Ja rakastamaan."

(Birgitta Yavari)

 


Birgitta Yavarin teoksesta On rakkaus (Det finns en kärlek, 1972)

Kuva 

Birgitta Yavari-Ilanin teoksesta Jerusalem, Jerusalem (1981)