Kristittyjen yhteys

Taivaallisen Isän lapsina kuulumme samaan perheeseen, meitä ei yhdistä toisiimme kirkkokunta eikä oppinäkemys, vaan Pyhä Henki. Niin ei kristittyjä myöskään saa toisistaan erottaa kirkkokunta tai oppi.

kts. Pohdiskelua ja otteita aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta

6 e. LLOYD-JONES, D. MARTYN: KRISTITTYJEN YHTEYDEN PERUSTUS. Johanneksen evankeliumin 17. luvun ja Efesolaiskirjeen 4. luvun tarkastelua. Päivä 1966. 95. N. K3, erittäin siisti. "...kristittyjen yhteyttä ei enää tarvitse luoda. Se on jo olemassa, koska todellinen Kristuksen seurakunta on elävä ykseys. Tämä yhteys ylittää kirkkojen ja suuntien rajat, koska se perustuu yhteen Herraan, joka on kaikki kaikessa." Suomentanut Matti Lintinen.

2 e. POHJAKALLIO, K. A.: ETTÄ HE OLISIVAT YHTÄ. Ristin Voitto 1981. 71. N. K3, ell. "pamfletti ja raamatunselitys kristittyjen yhteydestä ja sen esteistä."

2 e. POHJAKALLIO, K. A.: ETTÄ HE OLISIVAT YHTÄ. Ristin Voitto 1982. 71. N. K3. "K. A. Pohjakallio tunnetaan terävänä kristillisen kentän havainnoitsijana... Tämä jo muutamia vuosia sitten syntynyt puheenvuoro on nyt entistäkin ajankohtaisempi..."

6 e. VELJESYHTEYS - yhteys totuutta noudattaen rakkaudessa; kristittyjen yhteyttä edistävässä veljeskokouksessa Helsingissä 25. - 28. 11. 40. pidetyt puheet ja keskustelut. Kristittyjen yhteyttä edistävä toimikunta, Helsinki 1941. 176. N. K3.